Lukas
Články

“Břišáky se dělají v kuchyni”

Chcete mít břišáky a nebo vám stačí lavor?


No, pokud jste se rozhodli pro břišáky, měli byste začít v kuchyni, alespoň se to tak říká…


Jak správně začít?

Pokud chcete mít břišáky, zaručeně byste si měli připravovat své jídla doma, namísto jídel, do jejichž přípravy nevidíte a neznáte přesné složení a tedy i obsažené kalorie. V tomhle má tahle fráze pravdu.

Je to opravdu vše, co potřebujeme?

Pokud se bavíme čistě o tom, že pěkné břišáky se dělají v kuchyni, pak zdravé jidlo a hlavně méně jídla prostě nestačí. Spíše platí: “břišáky se dělají cvičením a až správná strava je pomůže odhalit”.

Jak postupovat?

Musíte jíst méně, než jste doposud jedli, aby jste přinutili tělo zhubnout tuk, který vám zakrývá oblast břišních svalů.

Co se ale stane, když jíte méně a necvičíte?

Bez pravidelného cvičení bude vaše tělo čerpat energii ze svalů, (z důvodu nízkého příjmu z potravin), na zajištění všech funkcí ve vašem těle a bohužel, ani břišní svaly tenhle proces nemine.

Jak to dopadne?

S méně jídlem bude vaše břicho plošší, ale zároveň s tukem ztratíte i svaly, takže bude vaše břicho vypadat drobně a slabě.

Jaké věci tedy pomůžou k pěkně vypracovaných a viditelným břišním svalům?

První věc je břišní svaly pravidělně procvičovat, což povede ke svalovému růstu. Druhou věcí je dostat své % podkožního tuku na nížší hodnoty (za pomoci kalorického deficitu), aby šly svaly přes tuk vidět.

Závěr:

Pokud jíte méně (kalorický deficit) a snažíte se zhubnout, posilováním břišních svalů minimalizujete jejich ztrátu, a po odstranění dostatečného % tuku tak dosáhnete vysněného vzhledu.